Havuzlarımızda yıllardır klor ve birçok kimyasal kullanıp durduk. Ancak yapılan araştırmalar neticesinde klorun kanserojen olduğu konusunda artık bilim insanları hem fikirler. Alternatif arayışlarında, ön plana ozon teknolojileri çıkıyor. Uzmanlar doğanın kendini dezenfekte etme yöntemini havuzlara uygulamaya karar veriyorlar. Sonuçlar son derece başarılı oluyor.
Ozon sitemi ile havuzda klor kullanımı %25’lere inerken, ayrıca parlaklık, berraklık gibi ekstra faydalar ön plana çıkıyor
Ozon sitemi ile havuzda klor kullanımı %25’lere inerken, ayrıca parlaklık, berraklık gibi ekstra faydalar ön plana çıkıyor. Ozon, kalıntı bırakmayan özelliği, işini bitirdikten sonra oksijene dönüşmesi ve doğru kullanıldığında insan sağlığına hiçbir zararı olmadığı için özellikle batı ülkelerinde hızla yaygınlaştı. Olimpik tesisler, ticari amaçla kullanılan havuzların hemen hemen tamamında ozon sistemleri kullanılmaktadır.
. Ozon, kalıntı bırakmayan özelliği, işini bitirdikten sonra oksijene dönüşmesi ve doğru kullanıldığında insan sağlığına hiçbir zararı olmadığı için özellikle batı ülkelerinde hızla yaygınlaştı. Olimpik tesisler, ticari amaçla kullanılan havuzların hemen hemen tamamında ozon sistemleri kullanılmaktadır.
1984’ten bu yana tüm olimpiyatlardaki havuzlarda kullanılan ozon sistemleri, Türkiye’de tüm anti-propagandaya rağmen yaygınlaşmaya başlamış, firmamızın öncülüğünde de havuz firmaları bilinçlenmeye başlamıştır. Eskiden, bazı ticari amaçlı yanlış uygulamalar, yerini firmamızın doğru uygulamalarına ve sonuçlarına bırakmıştır. 2011’den bu yana Sağlık Bakanlığı’nın genelgelerinde yerini almış, UHE ve TSE tarafından onaylanmış ve tavsiye edilen bir sistemdir. 2009’den bu yana hayata geçirdiğimiz ozon sistemlerinden havuz sahiplerimiz son derece memnundur.
Ozon sistemine geçmek isteyen havuz sahiplerimizin dikkat etmesi gereken noktalar;
- Makine dairesinin temiz ve hava alabilir olması, hava sirkülasyonunun sağlanması
- Makine dairesinde klor ve asit kimyasal depolamasının ozon jeneratörü ile aynı yerde olmaması
- Özellikle ticari ve yoğun kullanılan havuzlarda, mutlaka otomatik klor ve pH ölçüm ve dozajlama sisteminin çalışır halde olması.
- Doğru kapasitede ozon jeneratörü seçilmesi. Bunun için bir örnek tablo hazırladık;
- Örnek Tablo Hacim:
- 0-30 m3 ==> 3 gr/saat
- 30-50 m3 ==> 5 gr/saat
- 50-70 m3 ==> 7 gram/saat
- 70-110 m3 ==> 10 gram/saat
- 110-170 m3 ==> 15 gr/saat
- 170-220 m3 ==> 20gr/saat
- 220-270 m3 ==> 25 gram/saat
- 270-350 m3 ==> 32 gram/saat
- 350-450 m3 ==> 40 gr/saat vb gibi…
Bu tabloda öngörülen kapasiteler, havuzun özelliğine, suyun sıcaklığına, açık-kapalı oluşuna kullanım sıklığına göre değişiklik gösterebilir. Lütfen havuzunuz ile ilgili bizden teklif isteyiniz
Önce gözünüzü korkuttuk, gelin şimdi faydalarına bakalım;
- % 100 Güvenli ve doğal
- Yılda yaklaşık %80 oranında klordan tasarruf.
- pH düzenleyici ve çok az sıvı klor hariç bütün kimyasallara son
- Bağlı klor oksidasyonu
- 24 saat aynı standartlarda havuz
- Ölü sezonda havuz giderleri artık yük olmaktan çıkıyor (sıfır kimyasal)
- Ters yıkamalarda kullanılan su miktarında % 50’ye kadar azalma
- Virüs, bakteri ve mantarlara son
- Sudaki koku ve bulanıklık artık yok
- İçme suyu berraklığı ve temizliği
- Ozon, klordan 3125 kat daha fazla etkilidir.